Boeken

Ben ik in beeld?

Ben ik in beeld?

Online overleggen, vergaderen en presenteren zonder gedoe.

Door Gijs Weenink en Richard Engelfriet

Wen er maar aan: we gaan steeds vaker online vergaderen, thuis en op het werk. Maar er gaat veel mis. Collega's gaan met de laptop naar de wc, kinderen springen in beeld en zit Lucas nou echt in zijn pyjama de baas te overtuigen van dat nieuwe projectplan?

Gijs Weenink en Richard Engelfriet helpen je in dit boek uit de brand. Aan de hand van twaalf prikkelende stellingen zetten ze je aan het denken over effectief online vergaderen. Hoe zorg je ervoor dat mensen scherp blijven? Hoe maak je een goede indruk? Hoe komt iedereen aan bod?
Ontdek wat werkt, en wat niet. Trek jij bij je volgende Zoom-meeting ook gepoetste schoenen aan?

Paperback (binnenkort ook verkrijgbaar als e-book), 2020

Bestel via Managementboek.nl


Never waste a good crisis

Never Waste a Good Crisis

De 10 wetten van crisismanagement

Door Gijs Weenink en 11 andere managementexperts

Gijs Weenink en 11 andere adviseurs hebben hun adviezen gebundeld in de strijd tegen de gevolgen van de coronacrisis. In het boek Never waste a good crisis helpen ze managers en ondernemers met praktische tips.

Een crisis lijkt altijd onverwacht te komen, maar in werkelijkheid wordt een onderneming met enige onregelmaat getroffen door een crisis. De ene keer door een kredietcrisis of een epidemie, de andere keer door nieuwe concurrentie. Zorg dus dat je voorbereid bent, waarschuwen de auteurs in het boek Never waste a good crisis. De 10 wetten van crisismanagement. En als je getroffen wordt, kom dan zo snel mogelijk in actie.

Het boek is een initiatief van de auteurs om collega-managers en -ondernemers een handje te helpen. In hun rol als adviseur of trainer beschrijven ze met welke maatregelen op hun vakgebied ze zelf goede ervaringen hebben.

Paperback en e-book, 2020

Bestel via Managementboek.nl


Durf te kiezen

Durf te Kiezen

21 stellingen waar elke organisatie over moet debatteren

Door Gijs Weenink

In zijn debuutboek Durf te kiezen laat Gijs zien dat we in Nederland een sluimerende leiderschapscrisis hebben en dat medewerkers smeken om visie en richting. De directie en het MT durven vaak geen duidelijke positie in te nemen en ploeteren al polderend verder. Ondertussen raken de medewerkers gefrustreerd en ongemotiveerd.

Wat is er nu eenvoudiger dan dat de directie of het MT samen met de medewerkers bepaalt wat nodig is en welke richting de organisatie uit moet? Grote leiders van succesvolle bedrijven als Jack Welch en Richard Branson doen niet anders.

Wat op de werkvloer leeft moet topprioriteit zijn in de boardroom. Want alle kennis en alle oplossingen zijn in voldoende mate aanwezig in de organisatie. De kunst is om die kennis en oplossingen naar boven te halen, transparant te maken en daarna te toetsen en te testen.

Hardcover en e-book, 2018

Meer informatie op durftekiezen.nl

Bestel direct via Managementboek.nl